Přípravky na anémii revize nedostatku železa


Fórum Khabarovsk rodiče HubMama

  • Aktuální čas: 13. 3. 2019 10:38
  • Všechny časy jsou v UTC + 10:00

Anémie z nedostatku železa

Moderátor: Svtln

Re: Anémie z nedostatku železa

Poselství Sonyachky “19. dubna 2012, 23:38

Anémie z nedostatku železa

Zpráva Mol4an »25 Dub 2013, 02:38

Anémie z nedostatku železa

Zpráva Oleg Ivanov ”09.11.2016, 19:01

Téma: Železná anémie

Důvodem je nedostatek železa, potvrzený nízkým feritinem. A železo v séru je často falešně zvětšeno. Proto by měl být užíván ve spojení s dalšími testy metabolismu železa: feritinu, OZHSS, transferinu.

Přípravek železa je pro Vás nezbytný a měl by být podáván v dávce 1-1,5 mg elementárního železa na 1 kg hmotnosti. Například MALTOFER. Je vhodnější užívat železo po dobu 2 hodin před jídlem, pokud může být tento režim užíván během jídla nebo po jídle, absorpce se mírně sníží, ale snášenlivost se významně zlepší.

Mohu říci, že kontrolní analýza by měla být prováděna za měsíc a minimální průběh léčby anémie by měl být minimálně 3 měsíce, protože nejen hemoglobin v krvi by měl být „zpřísněn“, ale i železný sklad v těle by měl být naplněn.

Chudokrevnost z nedostatku železa je velmi častým výskytem u mladých žen, zejména fyziologie. Při identifikaci takové anémie není nutné „kopat hluboko“, pokud neexistují žádné specifické stopy, pokud jde o onemocnění vnitřních orgánů schopných vysvětlit anémii. Nemáš takové stopy. A stojí za to diskutovat o problému s gynekologem!

S pozdravem, Alexander Y.

Do jisté míry máte pravdu v tvrzení: „Nedostatek železa není příčinou, ale důsledkem.“ Rozšířením těchto úvah však stále spadáme do dilematu: „Co je primární kuře nebo vejce?“. Řekněme, že příčinou anémie je gastritida. Ale gastritida také není příčinou, ale důsledkem. Jaký je důsledek? Řekněme, že infekce Helicobacter pylori. A co je příčinou infekce Helicobacter? Helicobacter?! No, ano! Proč vám však Helicobacter způsobuje chudokrevnost, zatímco u většiny infikovaných nezpůsobuje onemocnění? Protože povaha vašeho těla je taková! A proč je vaše povaha tak? Protože genetika! Proč je genetika taková?

Nezpochybňuji však potřebu diagnostického vyhledávání, pokud dlouhodobý průběh suplementů železa nevede k účinku. Ale potřebuji vodítko, které tam není. Neposlali jste všechny údaje z průzkumu. Pokud chcete toto téma podrobně projednat, pošlete je.

ALL scan data scan nebo fotografie, přepsání osobních údajů, vyplňte jeden archiv na libovolný soubor výměník (například http://www.fayloobmennik.net nebo http://files.mail.ru) a dát odkaz zde. Je nutné, aby data byla viditelná a uveďte datum doplnění železa. Měsíční nedostatek?

Mimochodem, v tomto případě je ukázána dechová zkouška na Helicobacter.

S pozdravem, Alexander Y.

S pozdravem
Andrey Petrochenkov, břišní chirurg, Smolensk

Placené konzultace v následujících sekcích: chirurgie, proctologie, gastroenterologie, obecné zdravotní problémy:
fórum, e-mail ([email protected]) -100 rublů konzultace
telefon-300 rublů (8 960-580-58-28)
Skype-100-300 rublů (petro148676)

LiveInternetLiveInternet

-Rubriky

-Vyhledávání podle deníku

-Přihlásit se e-mailem

-Zájmy

-Pravidelní čtenáři

-Společenství

-Statistiky

JAK SE S NEMOCÍ

JAK SE S NEMOCÍ

Snížený hemoglobin byl nalezen chirurgem (podle krevního testu), který léčil exacerbaci tromboflebitidy dolních končetin a levé nohy, táhl mě do terapeuta a chtěl mě dostat do nemocnice. Odmítl jsem a teď (ve zpětném pohledu) jsem se ujistil, že jsem udělal správnou věc. Kdybych šel do nemocnice, změnil bych se na morče bez možnosti přečíst si potřebné informace na internetu sám a napravit jednání terapeuta.

Napsala mi diagnózu: „chudokrevnost, nedostatek hypochromního železa, střední závažnost nejasné geneze“. Začal jsem pečlivě číst materiály na internetu o těch drogách, které jsem pravidelně užíval v cyklech po dobu osmi let. A zjistil jsem, že při užívání přípravku KREON10000 (k obnovení činnosti slinivky břišní) může dojít k nedostatku železa, protože blokuje vstřebávání železa ve střevě, v důsledku čehož dochází ke snížení hemoglobinu. Lékaři musí předepsat žlázové preparáty, aby obnovili hemoglobin. Kromě toho jsem moc (až tři kilogramy za měsíc) jedl mandle. Po dobu 8 let se můj hemoglobin snížil o 80 jednotek - 10 jednotek každý rok. Kontrolní (dispenzární) analýza roku 2010 ukázala hemoglobin 108. V roce 2013 jsem byla o 30 jednotek nižší, tzn. 78
Po 4–5 dnech, kdy jsem to všechno navštívil, jsem řekl terapeutovi a dokonce jsem vytiskl použití přípravku MEZIM (kompletní analog KREON10000), kde bylo napsáno o blokování absorpce železa a potřebě užívat železné doplňky.
Doporučila užívat FERLATUM FOOL.

Přečetl jsem si návod k použití přípravku FERLATUM VOL a byl jsem překvapen (protože jsem již poznal základy léčby), že byly smíšené přípravky železa s valencí +3 a pentahydrátem kalciumfolinátu. Nějaký je získán nesmysl. V dokumentech pro léčbu glandulární anémie je psáno černobíle, že je nutné užívat DOUBLE QUALENT IRON. Navíc doplňky vápníku blokují vstřebávání železa.

Ukazuje se, že je to zbytečná terapie, stejně jako práce pohádky Sisyphus - bereme (nejprve) špatné železo a pak dodatečně (za druhé) blokujeme jeho vstřebávání z potravy. Kromě toho, plýtvání penězi (velmi drahý lék - jedna dávka stojí 53 rublů). Kromě toho, tato sloučenina má silný vliv na střeva - to byla porucha, která obnovila dva dny. Poté se sníží denní příjem na 2 dávky (namísto doporučených 3).

Vzal všechny zakoupené 20 dávek a žádný účinek - co následovalo EXPECT.

Další terapeut doporučil FERRUM LEK. A to je také příprava trojmocného hydroxidu polymaltozátu. Ošetřující lékař tuto schůzku potvrdil. Vzal jsem to déle než měsíc a nebyl výsledek - hemoglobin zůstal prakticky stejný - 80. Ale všeobecný smutný výsledek: strávil jsem zbytečně pro DVA MĚSÍCE.

Po celou dobu jsem jedl potraviny bohaté na železo: hovězí maso, hovězí jazyk; pohanková kaše, jablka, granátová jablka, černé rozinky. Nepil jsem čaj - místo toho jen vodu. Přestal jíst ořechy - mandle (také blokuje vstřebávání železa), stejně jako vejce, sýr, mléko, tvaroh (pro tyto jsou blokátory vstřebávání železa). Odmítnuté rohlíky, květák a brokolice. Omezený obilný a černý chléb.

Výsledky mé analýzy mi umožnily na příštím setkání prohlásit terapeutovi, že si vezmu složení FERRO-VOLGAMMA: bivalentní železo + vitamin B12 + kyselina listová + kyselina askorbová. A pít vodu, okyselené citronem (také doporučení z internetu). Naslouchala a nevadilo mu to.

První výsledek mé schůzky netrval dlouho: za dva týdny jsem zvýšil hemoglobin o 16 jednotek!

Na oslavu napsal verš - DOBRÉ NOVINKY, které později umístil do deníku.

Hemoglobin se stal 96. A pak se indikátor zvýšil, protože technika již byla zpracována. Po dalších 2 týdnech - hemoglobinu 111. Po 3 týdnech se stal 139 - vstoupil do povoleného rozsahu variace důkazů.

S terapeutem jsme hovořili o výsledcích (krevní obraz, velikost erytrocytů atd.), Byl jsem šťastný a byla pro mě naplněna úctou.

Snížila denní dávku přípravku FERRO-VOLGAMMA. Začali sledovat, jak se mění složení erytrocytů (ve velikosti), kolik železa je v krvi (jeho hladina vzrostla, ale ještě nedosáhla).

Zítra 9. ledna budu darovat krev na analýzu složení a hemoglobinu.

Již svátostný závěr:

VAŠE NEBUDE TAKÉ NEPŘEHLEDAT - NEMÁ ŽÁDNÉ VÝSLEDKY DOBRÉHO OŠETŘENÍ.

Zobrazit plnou verzi (v ruštině): Co je lepší pít železo, když anémie z nedostatku železa? (Ne každý je pro mě vhodný).

Dobrý den! Potřebuji radu lékaře. Pro léčbu IDA mi bylo předepsáno připarate Sorbifer Durules.
Ale nemohl jsem to pít - byla bolest ve střevech, nadýmání, zácpa.
Snažil se nahradit lék s nižším obsahem síranu železnatého
(phenuls) - to samé.
Zkoušel jsem Totema - ale nepříjemně, protože ampule a prepate se často konzumují při práci.
Kromě toho je v anotaci k drogám napsáno, že nemohou
kombinovat s kávou, čajem, mléčnými výrobky, kromě toho, že potřebují
pití mezi jídly. A pro mě je to nepohodlné. gastritida - plus snížená
hmotnost a je žádoucí jíst dost často.

Existují přípravky železa, jejichž absorpce nenarušuje kávu,
čaj, mléko? Často tyto výrobky používám a je obtížné je dodržovat.
A nejlépe méně dráždivý lék.

Pro vás existují následující možnosti - zkuste změnit síran železnatý na fumarát železnatý (znám Ranferon, jiné lze nalézt na certifikátu nebo na internetu), pokud to nefunguje samostatně, lze jej kombinovat s kyselinou askorbovou 500 mg - zvyšuje absorpci železa.
Vyzkoušejte trojmocné železo Maltofer (Vifor).
Nebo, pokud vůbec, vůbec nic, pak komplex komplexu bílkovin-sukcinát ve formě italského roztoku (nepamatuji si přesnou značku v Rusku)
legofer (železitý protein succinylate).

Pokud si nemůžete vzít železo před jídlem, pak jej vezměte během nebo po, ale pak se vstřebatelnost mírně snižuje. Vápníkové soli, mléko, káva, čaj je lepší neužít do 2 hodin před po požití železa.

Železo musíte užívat 1 - 1,5 mg na kg tělesné hmotnosti denně. zvýšení dávky vede pouze ke zvýšení bb. účinky.

Chudokrevnost s nedostatkem železa - doporučuje se zlepšit výživu

Dobré odpoledne Dívky, pomoz, prosím) Nedávno objevila velmi nízkou hladinu hemoglobinu v krvi, zanechala diagnózu - anémie z nedostatku železa. Byla v nemocnici, hemoglobin byl mírně zvýšen s léky. Ale lékař doporučil zlepšit kvalitu výživy. V tomto ohledu vyvstala otázka: poradit, prosím, jaké produkty jste museli zvýšit hemoglobin v krvi? Poradit velmi černý kaviár - kde to mohu koupit?

Lékař mi říkal o játrech: bude to matoucí, když to budu vařit do poloviny připravené, abych měl uvnitř trochu krve. Ale tímto způsobem můžete jíst pouze osvědčenou mokrou službu, ale neuděláme to.

Myslíte si, že v supermarketech můžete věřit? nebo kde ho vůbec koupit?

prasknou jak maso, tak játra a dýně ve všech formách, ořechy, morer, zkrátka všechno, co má zvýšit gamoglobin, ale to se opravdu nezvýší.

To je ono. a mám stejný příběh. Myslím, že vám mohu poradit, že to nedělám.

o kaviáru - můžete spustit do falešné, tak jíst játra nedokončené, granátová jablka, červené maso, jíst jablka, obecně jíst zdravé potraviny. Lékař vám to řekl, abyste na sobě nešetřili, protože už nemůže ovlivnit zdraví. Když chudokrevnost - je třeba jíst dobré a čerstvé zeleniny, ovoce a masa.

U kaviáru jsem si uvědomil, že je lepší neriskovat, díky)
Obecně platí, že strava je mi jasné. Právě když se rozběhli k nákupu, ukázalo se, že: červená jablka v supermarketech jsou zpracovávána kvůli vzhledu a poškození; prodejci také děsí granáty - jsou zpracovány; v letošním roce nejsou žádné mrkve - v obchodech polské, velmi krásné, již strašné. Tak jsem si myslel: jak zlepšit kvalitu jídla, přesněji co?

Anémie

a co se doporučuje užívat s anémií z nedostatku železa?
jaké léky?
potrava je pozorována, ale léky jsou již potřeba.
Našel jsem mnoho pozitivních recenzí o tomto léku http://www.piluli.ru/product/sideral
Takže si myslím, že to opravdu pomáhá, nebo to vše je internet intriky inzerentů.

citace: mnoho pozitivních recenzí o této droze http://www.piluli.ru/product/sideral farmakologický účinek
Sideral je doplněk stravy

Sorbifer, metoprolol, pektrol, pradax, glycin, venofer..Ferrum lex / m, polarizační směs w / cap..zaznamenaná z receptu.. Pro téměř 2 měsíce!

Alexander.F, ano, přečetl jsem si to, není vhodný pro léčbu?

citace: není vhodná pro léčbu?
Nikdo to neví. Lék podléhá přísnému testování, během kterého se prokáže jeho účinnost a neškodnost. Tento výzkum nekončí a pokračuje v publikování vědeckých prací na všech úrovních. A srovnání tohoto léku s několika dalšími.
Kontrola potravinářských přídatných látek neprochází. Publikace v lékařských časopisech o seriózním výzkumu se nevyskytují Otázka: Proč, pokud někdo vyvinul dobrý nástroj, nevypracovává ho jako lék?
Příklad nemožné: Výraznější hypotenzní účinek červené papriky ve srovnání s bílou a černou u pacientů s renální hypertenzí.
Anémie z nedostatku železa (často spojená s chronickou klinicky nepostřehnutelnou ztrátou krve) je léčena jako příčina (je-li to možné) a přípravky železa. Rozdíl mezi nimi je lepší nebo horší tolerance.

citace: Původně odeslal Alexander.F:

Anémie z nedostatku železa (často spojená s chronickou klinicky nepostřehnutelnou ztrátou krve) je léčena jako příčina (je-li to možné) a přípravky železa. Rozdíl mezi nimi je lepší nebo horší tolerance.


díky

Stojí to za to, aby se brát extra B v léčbě?

citace: Původně odeslal KsBB:

metoprolol, pektrol, pradax, glycin, venofer.


Co je to chumachevy? IDA s tím není zacházeno.

citace: Původně odeslal SOLNTSE:

Stojí to za to, aby se brát extra B v léčbě?


Ne

citace: Původně odeslal SOLNTSE:

a co se doporučuje užívat s anémií z nedostatku železa?


ferretab, actiferrin

Jedním z nejúčinnějších a nejbezpečnějších léků pro léčbu anémie z nedostatku železa prodávané na území Ruské federace je Ferrum Lek. Používá se ve formě intramuskulárních injekcí, ve většině případů stačí jedna injekce týdně.

Ferlatum
Povoleno těhotným, kojícím, dětem s 0. Nápojový roztok
http://www.italfarmaco.com.ru/. ELEMENT_ID = 203

Citace: Původně odeslal Gladiator:

Ahoj, Maria.


Děkuji za radu a já jen pochybuji o možnosti intramuskulárního podání. )

citace: Původně odeslal Nesmysl:

Povoleno těhotným, kojícím, dětem s 0. Nápojový roztok


Anna, četla jsem, že pití může způsobit barvení zubů.

Ale vysvětlit, protože v zásadě rozdíl v přípravách dat může být pouze v koncentraci železa? No, to je dvojité nebo trojmocné.
co jiného může být účinnost takové skupiny léků vyjádřena?

citace: Původně odeslal SOLNTSE:

pití může způsobit barvení zubů


Se stejnou pravděpodobností jako pilulka.
citace: Původně odeslal SOLNTSE:

Rozdíl v přípravě dat může být pouze v koncentraci železa? No, je dvojitý nebo trojmocný


Jinak se použije sloučenina železa.
Maria, napište e-mail v Moldavské republice - pošlu dárek pro anemie a přípravky ze železa.

Děkuji, Anna, poslal rm.

Začněte s perorálními léky (například sorbifer). Umýt pouze vodou. Pokud nedojde k výsledkům a dojde k vedlejším účinkům (gastrointestinální poruchy), budete převedeni na intravenózní formy (cosmofer, venofer, likér atd.)

citace: Původně odeslal SOLNTSE:

Ale vysvětlete, protože v zásadě může být rozdíl v přípravách dat pouze v koncentraci železa? No, je to bivalentní nebo trojmocný, co jiného může vyjádřit účinnost takové skupiny léků?


Čisté čištění, snadná stravitelnost a účinnost. Také auta jsou obecně stejná: čtyři kola a volant

Jak to chápu - nemůžete jen dát slabý roztok bichloridu železa? To znamená, že tělo nebude absorbováno železem?

Citace: Původně odeslal Varnas:

slabý roztok bichloridu železa není možný?


Jak se to dostává?

Rozpuštěním FeCl2 v H20.

Teoreticky by to mohlo fungovat, v praxi jsem se nikdy nesetkal.

Typická touha zachránit penny, a pak strávit rubl. Bez urážky. Jaká je hladina sérového železa, hemoglobinu a vaší hmotnosti?

ne její úroveň feritinu, procento saturace transferinu.
No, předvádím se.

železo v séru není příliš informativní

citace: Teoreticky by to mohlo fungovat, v praxi se to nikdy nesetkalo.
Jaké sloučeniny železa se používají při léčbě anémie?
citace: Typická touha zachránit penny, a pak strávit rubl. Bez urážky. Jaká je hladina sérového železa, hemoglobinu a vaší hmotnosti?
Zde se mýlíte. Moje váha je 84-85 s růstem 185, a hemoglobin asi 140 (když jsem běžel hodně v horku - prostě to udělejte ze stupnice 160).

Varnas a co IDA a váš hemoglobin 140? Pokud je hemoglobin 140, pak o žádné anémii není řeč.

Účinné přípravky železa pro anémii

Anémie z nedostatku železa je jednou z nejčastějších nemocí a vyskytuje se u lidí jakékoli věkové skupiny. Nízké hladiny hemoglobinu ovlivňují pohodu, snižují aktivitu a výkon. Bez ohledu na to, co způsobuje onemocnění, musí být v terapii přítomny doplňky železa pro anémii. Farmaceutické společnosti nabízejí různé názvy a formy uvolňování této skupiny léčiv.

Proč tělo potřebuje železo?

Železo je jedinečný stopový prvek, který je životně důležitý pro tělo. Jako součást hemoglobinu se podílí na zásobování každé buňky a orgánů kyslíkem. Normální fungování oběhového systému bez železa je prostě nemožné. Tento prvek je navíc nezbytný pro proces metabolismu cholesterolu, syntézu buněk ochranného (imunitního) systému, neutralizaci hromadění škodlivých produktů v játrech.

Nedostatek železa zahrnuje závažnou patologii - chudokrevnost nedostatku železa, která postihuje asi 20% lidstva. Onemocnění je nejnebezpečnější pro novorozence, těhotné ženy, adolescenty.

Nedostatek železa: příčiny

Nedostatek železa se může vyvinout z následujících důvodů:

  • podvýživa, fascinace přísnými dietami;
  • ztráta krve různých etiologií (včetně těch, které jsou způsobeny peptickým vředem, hemoroidy, vnitřním krvácením);
  • těžká ztráta krve během menstruace u žen;
  • období rychlého růstu těla u dětí a dospívajících;
  • patologické stavy ženského reprodukčního systému (myomy, endometrióza);
  • chirurgického zákroku.

Aby bylo možné obnovit rovnováhu mikroprvků, je nutné nejprve vyhledat lékařskou pomoc, podstoupit diagnózu, projít laboratorními testy. Kvalifikovaný lékař zvolí léčebný režim a předepíše nejlepší doplňky železa. Při anémii je důležité odstranit příčinu vzniku onemocnění.

Anémie u dětí s nedostatkem železa

Nedostatek prvku je stanoven iu novorozenců. To může vyvolat řadu nežádoucích následků, protože od konce posledního trimestru a v prvním roce života dochází k rozvoji mozkových struktur. Nedostatek železa, nedostatek kyslíku v těle může vést k fyzické a duševní retardaci, oslabení ochranných funkcí (imunity). V základním školním věku se to projeví formou nepozornosti, rychlé únavy a poklesu vzdělávacích schopností.

V období porodu musí budoucí matka kontrolovat hladinu hemoglobinu, protože nedostatek železa je často spojen s jeho nedostatkem v těle ženy. U předčasně narozených dětí se patologie vyvíjí mnohem rychleji.

V adolescenci je anémie z nedostatku železa spojena s intenzivním růstem. Nástup menstruace u dívek také ovlivňuje její vzhled. Tělo v této době potřebuje nejsprávnější a nejvyváženější výživu.

Přípravky pro děti s anémií by měly předepisovat pediatr s ohledem na věk pacienta a individuální toleranci všech složek přípravku. Výhodou budou finanční prostředky v kapalné formě (sirup, kapky) nebo ve formě tablet. Léčebný cyklus může trvat od 6 do 12 týdnů (je zohledněn stupeň anémie). V některých případech může být léčba dítěte zpožděna o šest měsíců.

Ženy v ohrožení!

Téměř každá žena má nedostatek železa. To je způsobeno pravidelnou ztrátou krve (menstruací), nedostatkem potravinářských výrobků obohacených stopovými prvky, těhotenstvím a kojením (během těchto období musí být železo přijímáno ve dvojnásobném množství).

Anémie je během těhotenství plná závažných následků:

  • hypoxie (nedostatek kyslíku);
  • abnormality ve vývoji plodu;
  • hrozba ukončení těhotenství;
  • předčasné dodání;
  • slabá pracovní aktivita.

Ženám budou podávány doplňky železa pro anémii, které musí být užívány, dokud se hladiny hemoglobinu nevrátí na normální hodnoty. Je také nutné přezkoumat dietu a zavést potraviny, které obsahují velké množství železa.

Co jsou železné přípravky?

V léčivých přípravcích je železo (nehem) prezentováno ve dvojmocné a trojmocné formě. Tělo je lépe absorbováno prvním typem a je také více biologicky dostupné. Vezmeme-li v úvahu trojmocné železo, je třeba mít na paměti, že taková činidla musí obsahovat antioxidant (například kyselinu askorbovou), která ho převede na bivalentní formu.

Léčiva na bázi hydroxidu železnatého ve srovnání s síranem jsou bezpečnější, dobře snášená a vzácně způsobují vedlejší účinky. V každém případě, bez předepsání lékařem, je zakázáno užívat přípravky železa proti anémii. Přebytek stopových prvků v těle může vést k nežádoucím následkům: začne oxidovat a poškodit buňky, se kterými se setkává. Před zahájením léčby je proto nutné diagnózu potvrdit a vyšetřit.

Kdy jsou předepsány železné přípravky?

K překonání anémie z nedostatku železa bez drog na bázi železa není možné. U potravin se absorbuje jen malá část potřebného množství tohoto prvku.

Léčba léky začíná, když jsou zjištěny následující příznaky nedostatku železa:

  • únava;
  • časté bolesti hlavy;
  • závratě;
  • bledost sliznic;
  • olupování a bledost kůže;
  • glositida, stomatitida;
  • těžké vypadávání vlasů;
  • křehké nehty;
  • převrácené chuťové preference (touha po konzumaci křídy, jílu, skořápek, papíru);
  • dystrofie nehtové destičky (v pokročilém stádiu anémie);
  • časté nachlazení na pozadí snížené imunity;
  • svalová slabost;
  • nižší hodnoty hemoglobinu;
  • bušení srdce s malou námahou.

Je to jen lékař, který může říci, které doplňky železa jsou nejlepší pro anémii. Individuálně je zvoleno dávkování a doba trvání terapie (v závislosti na hladině hemoglobinu a sérového feritinu). Není možné zvýšit denní dávku železa, protože to povede k jeho nadměrné nabídce a vyvolá rozvoj závažných patologických stavů v těle.

Přípravky železa pro intramuskulární podání pro anémii

Parenterální podávání preparátů železa je indikováno v případě, kdy standardní léčba nezlepší stav pacienta. Intravenózní nebo intramuskulární podání je předepsáno ošetřujícím lékařem a provádí se pod přísnou kontrolou nad další reakcí pacienta.

Předepsat parenterální podávání léků s individuální intolerancí k perorálním prostředkům železa, žaludečním vředům, zhoršené absorpci a nutnosti rychle zaplnit nedostatek stopových prvků (závažný stupeň anémie). Tento způsob léčby může způsobit závažné komplikace ve formě alergické reakce, anafylaktického šoku, abscesu v místě injekce a ukládání železa na vnitřních orgánech.

Přípravky železa pro anémii, jejichž názvy jsou uvedeny níže, se používají pro intramuskulární podání.

  1. "Zhektopher" je komplexní sloučenina železného železa s kyselinou citrónovou a sorbitolem, 100 mg na ampulku.
  2. Ferrum Lek - hydroxid železitý s dextranem, 100 mg v lahvičce. Před prvním použitím je nutné provést test přenositelnosti (zadají se ¼ dávky).
  3. CosmoFer je přípravek obsahující trojmocné železo v kombinaci s dextranem. Používá se pro intramuskulární i intravenózní podání.

Jak si vybrat železné doplňky?

Pacienti s diagnózou anémie z nedostatku železa je vhodnější užívat léky ve formě tablet. To pomůže vyhnout se barvení zubní skloviny. Pro lepší vstřebání musíte zvolit prostředky, které zahrnují kyselinu askorbovou. Zvláštní pozornost je věnována dávkování. Optimálně spotřebujte 80 mg železa, abyste se vyhnuli negativním účinkům přetížení prvku.

Nejlepší doplňky stravy pro anémii: recenze

Farmaceutický trh nabízí obrovské množství léků se železem v různých formách uvolňování. Hodnocení zákazníků ukazuje, že lékař musí vybrat účinné doplňky železa pro anémii a vypočítat dávku potřebnou v konkrétním případě. Nejúčinnějšími prostředky na bázi železného železa jsou:

  • Sorbifer Durules (Maďarsko).
  • Tardiferron (Francie).
  • "Aktiferrin" (Německo).
  • "Totem" (Francie).
  • Ferroplex (Maďarsko).
  • "Hemofer Prolangatum" (Polsko).
  • Heferol (Makedonie).

Ferric přípravky patří do nové generace. Byly vyvinuty tak, aby minimalizovaly vedlejší účinky a předávkování.

Následující suplementy železa pro anémii z nedostatku železa jsou pro tělo považovány za nejlepší:

  • Ferrum Lek (Slovinsko).
  • Maltofer (Švýcarsko).
  • Venofer (Švýcarsko).
  • „CosmoFer“ (Dánsko).
  • Fenuls (Indie).
  • Likferr (Rusko).

Kromě užívání doplňků železa je nutné přezkoumat dietu a zavést potraviny, které podporují vstřebávání železa z drog.

Železné doplňky pro děti

Hladina kyslíku ovlivňuje vývoj dětí a může vést k vážným následkům. Není proto divu, že mnoho rodičů hledá nejlepší doplněk železa pro anémii, který bude dítě dobře přijímat a rychle obnovovat hladiny hemoglobinu. Délka léčby by měla být nejméně 2 měsíce.

Pro mladší věkovou kategorii dětí jsou vhodné přípravky železa ve formě kapek a sirupu. Děti od narození do 2 let mohou užívat "Gemofer", "Aktiferrin", "Maltofer". Předepisují se také předčasně narozeným dětem, u nichž se anémie vyvíjí již ve 2. měsíci života.

V období od 2 do 5 let pro léčbu deficitu železa je vhodné, aby dítě podávalo léky ve formě sirupu (Ferronal, Ferrum Lek, Aktiferrin). Starší děti mohou konzumovat železo ve formě pilulek, aby se zabránilo barvení zubní skloviny žluté.

Dávkování je vypočítáváno pediatrem a je zakázáno ho překročit. Pokud lékař předepíše komplexní doplněk železa, kyselina askorbová by neměla být podávána kromě dítěte.

Drog "Tardiferon": stručná informace

Tváří v tvář problémům s chudokrevností potřebujete vědět, které přípravky železa pro anémii budou mít nejpozitivnější účinek a nezpůsobí frustraci na straně gastrointestinálního traktu. Měli byste věnovat pozornost léku "Tardiferon" s prodlouženou akcí.

Léčivo obsahuje látku mucoproteasis, díky které se aktivní složka síranu železitého uvolňuje pomaleji, což zajišťuje dobrou snášenlivost. Kyselina askorbová poskytuje absorpci, jejíž proces začíná v tenkém střevě a nemá škodlivý účinek na sliznici žaludku. Při nutné léčbě nebo prevenci nedostatku železa přiřaďte "Tardiferon".

Lék je povolen pro děti od 6 let a ženy v pozici (od 4 měsíců těhotenství). Pomocí nástroje, jak je předepsáno lékařem a nezvyšuje doporučené dávkování, nemůžete se obávat výskytu nežádoucích účinků.

Léčivo "Maltofer": popis

Nejlepší doplňky železa pro anémii jsou založeny na Fe (III). "Maltofer" označuje tuto skupinu léků. Významnou výhodou je také řada forem aplikace: kapky, sirup, tablety (žvýkací), roztok pro parenterální podání a kapalina pro orální podání. Každý typ má svou vlastní dávku účinné látky.

Žvýkací tablety jsou speciálně určeny pro těhotné a kojící ženy. Kapky a sirup jsou ideální formou pro použití v pediatrii. Lék je vysoce účinný, což potvrzují pozitivní recenze od pacientů. Maltofer rychle zvyšuje hladiny hemoglobinu u dětí i dospělých. Průběh léčby nedostatkem železa může být od 2 do 5 měsíců.

Navzdory dobré snášenlivosti a vzácným případům nežádoucích účinků je Maltofer předepisován pouze lékařem (jako jiné preparáty železa pro anémii). Názvy analogů znamenají: "Ferrum Lek" a "Aktiferrin."

Droga "Hemofer"

Další antianemické činidlo na bázi železného železa. K dispozici v kapičkách žlutozelené barvy. Může být podáván kojencům, včetně těch narozených dříve, než se očekávalo, během těhotenství a laktace, v přítomnosti anémie z nedostatku železa nebo za účelem prevence.

Denní dávka "Hemoferu" se vypočítá v závislosti na věku pacienta. Pro dospělé by nemělo překročit 200 mg denně a pro děti ne více než 3 mg na kilogram hmotnosti. Vedlejší účinky léku ve formě bolesti břicha, průjmu, zácpy, nevolnosti, zvracení se vyskytují častěji s předávkováním.

Aby nedošlo ke ztmavnutí zubní skloviny, doporučuje se použít kapky „Hemofer“ pomocí slámy. Po použití musíte pít šťávu nebo vodu. Lék obsahuje glukózu, takže musíte kontrolovat hladinu cukru u pacientů s diabetem.

Interakce doplňků železa s jinými léky

Před použitím antianemických léků by měl být ošetřující lékař upozorněn na léčbu jinými léky. Přípravky železa pro anémii se nepoužívají s enzymovými léky, chloramfenikolem a tetracykliny. Absorpce stopových prvků v gastrointestinálním traktu bude snížena: uhličitany, fosfáty, soli zinku, antacida.

Koncentrace železa v těle prudce stoupá při současné terapii estrogenem. Je nežádoucí kombinovat nesteroidní protizánětlivé léky s antianemickými léky. To zvýší negativní, dráždivý účinek na sliznici žaludku.

Výživa s terapií železem

Dalším klíčem k úspěšné terapii je terapeutická strava. Produkty v denní stravě by neměly blokovat účinek doplňků železa při anémii. Recenze odborníků naznačují, že kofein (černý čaj, káva, kakao), mléko, celá zrna, zelenina (řepa, zelí), luštěniny, ořechy by měly být z menu vyloučeny.

Výživa pacienta s nedostatkem železa by měla být co nejrůznější a sestávat z produktů obsahujících velké množství tohoto stopového prvku. Zvláštním přínosem bude denní spotřeba červeného masa, jater (vepřové a hovězí maso) a ryb. Vaření takových výrobků se přednostně vařilo. Množství tuku by mělo být omezeno, protože inhibuje proces tvorby krve. Klobásy, klobásy a miska jsou také vyloučeny.

Musíte jíst ovoce a bobule, které obsahují vitamín C, pro lepší vstřebávání železa v těle. Silný čaj a káva jsou nejlépe nahrazeny šťávami, ovocnými nápoji, bylinnými odvarmi.

Anémie z nedostatku železa

Dobré odpoledne Je mi 44 let. Kvůli špatnému zdraví mi dali pokyny pro testování. Nebudu popisovat všechny stížnosti, ale soudě podle popisu železniční anémie na internetu, téměř všechny příznaky, od závratí až po zvrácený postoj k pachům, vlasy velmi silně padly, nehty se zlomily a mnoho dalšího. Pro gynekologii: cyklus je 23-24 dnů, menstruace není hojná, existují tři myomy až do velikosti 1,5 cm
Výsledky testu z 8. října
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/12/1423688574091.jpg
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/12/1423688519857.jpg
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/12/1423688472272.jpg
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/12/1423688440065.jpg
V tomto ohledu jsem byl přidělen sorbifer 2 tuny denně a dostal spoustu pokynů k vyšetření (postupně)
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/11/1423688183236.jpg
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/11/1423688065003.jpg
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/11/1423687976701.jpg
26. prosince prošel kontrolními testy.
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/11/1423687976701.jpg
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/11/1423688328028.jpg
http://photo.7ya.ru/7ya-photo/2015/2/11/1423688252384.jpg

Když byly provedeny FGD, lékař řekl, že neexistuje možnost provést biopsii a doporučeno darovat krev pro AT pro Helicobacter IgG, výsledek byl 19,4 ++ (> 1,1)
Podle těchto údajů gastroenterolog předepsal eradikaci Helicobacter.
No, vlastně ty otázky.
1. Zda je možné uvažovat podle průzkumů, že je zjištěna příčina anémie?
2. Když jsem vzal sorbifer do prosince, můj stav se zlepšil před očima, navzdory tomu, že jsem pil antibiotika podle předepsaného režimu, nepil jsem železo. Měl jsem příznaky, že jsem se s anémií ještě nespojil, vlasy prakticky přestaly vypadávat. Po novém roce jsem začal užívat sorbifer 1 t denně. Před časem jsem si všiml, že moje vlasy začaly opět padat, nehty se zlomily a hlava začala cítit závratě, bohužel, moje láska se silnými pachy, jako je lak na nehty, mě také nechce opustit.
Terapeut na klinice pak v prosinci zvažoval, že moje léčba je téměř dokončena a propuštěna s diagnózou „to znamená, že máte takový osud“
Když jsem byl poslán na konzultaci s hematologem, vysvětlila mi, že je nutné vzít železo, dokud feritin nepřekročí 50 let. Ale nevím, jak často je nutné provést kontrolu pro kontrolu. A zda moje mírné zhoršení zdraví je důvodem ke znepokojení.
Je možné nyní jednoduše ovládat hladinu železa, nebo bychom se měli stále snažit najít lékaře?

Analýza příčiny anémie není kompletní. Analýzy byly alarmující poznámky tváří v tvář zrychlené ESR a zvýšené "hole".

Zavěšení všech psů na Helicobacter není možné. Ano, vyhlazení Helicobacteru může být prospěšné pro IDA, ale Helicobatera jste nenalezli sami! Protilátky proti Helicobacter nejsou známkou aktivní infekce Helicobacter. Vraťme se později k tématu Helicobacter.

Řekněte nám podrobně, když se objeví příznaky, jak to všechno začalo? Hmotnost není ztracena? Co jsou pozoruhodní nemocní příbuzní?

S pozdravem, Alexander Y.

Mobil: +38 (066) 194-83-81
+38 (096) 909-87-96
+38 (093) 364-12-75

Viber, WhatsApp a Telegram: +380661948381
SKYPE: internist55
IMAIL: [email protected]

Nebyla to reklama, ale podpis mé konzultace. Nepodávám reklamu a nepotřebuji ji. Na recepci nikoho nepozvu. Mám dost práce! Ale pokud máte nějaké dotazy - zavolejte nebo Skype!

Neváhejte. Pomůžu, než můžu!

In-person konzultace je možné pro občany Charkov a ty, kteří mohou přijít do Charkov.

Přípravky na anémii revize nedostatku železa

Dobrý, zkušený masér - Julia

Dívky, které mají anémii, jak jste byli léčeni? Plné všech druhů vitamínů a drahé a levné. Kdo se choval? Pleť je bledá, malátná, pod očima modřiny. Typ pacienta.

- Měl jsem chudokrevnost, jíst červené ovoce a zeleninu, no, pil jsem červený čaj, karkade a já jsem prošel.

- Jezte co nejvíce zelené zeleniny, salátu a zelení, jak je to možné, abyste získali dostatek kyseliny listové. A vyhněte se pití nápojů obsahujících kofein (např. Čaj, káva, cola), zejména při jídle, protože kofein interferuje s absorpcí železa.
Vitamín B12 můžete propíchnout.

- Jíst více jablek a masa.

- Stále jsem si připravoval železné přípravky.

- Dali na nízký hemoglobin před týdnem, předepsané vitamíny, železné přípravky, doporučil jíst více masa, chodit na čerstvém vzduchu, dostat dostatek spánku, zatímco pít jen železo, můj stav se nezlepší.

- Nic neviděl a já žiju s chudokrevností.

- Přípravky železa mohou být injekce pod dohledem lékaře, kyseliny listové. Stále můžete pít vitamíny (pro těhotné ženy). Obecně zlepšují celkový stav. A pleť a vlasy a nehty.

- Železné přípravky a chodit více.

- Maltofer, sorbifer mi osobně pomohla. Můžete dělat kapátka a v zadku píchnout železné přípravky, pokud pilulky nedávají požadovaný efekt, a zkontrolujte Giardia, a lépe na všech parazitů.

- Hodně léků v lékárně železo, jsem řez.
Teď pořád piju lněný olej v kapslích.
Máte problémy s gastrointestinálním traktem a nízkým hemoglobinem?
Stále musíte jíst správně a vyléčit problém gastrointestinálního traktu tak, aby se železo vstřebalo.

- Pila železa přípravky nepomohlo. Skóre na nízkém hemoglobinu, nevadí mi.

- Je nutné najít příčinu anémie. Maso již nemusí pomoci. Sledování stupně anémie. Měl jsem takovou chudokrevnost, že mě dali do nemocnice. Po léčbě si na to ani nevzpomínám.

- Granátové jablko může být stále přírodní šťávu z granátového jablka.

- Maso je také zřejmé v případě nízkého hemoglobinu.

- Mám nízký hemoglobin (100 maximálně) od dětství, játra, granátová jablka, pilulky, hovězí maso, červený kaviár (nic nepomáhá, ale dokážu žít docela dobře s takovým nízkým), ale nemůžu se dostat opálení.

- Začněte jíst jinak.

- Lékař musí předepsat doplňky železa.
Ale proč, tam je soc. sítě.

- Lidé, kteří se zabývají samoléčbou. Myslím, že je to přirozený výběr.
Bez mozku

- Lékař napsal sorbifer, pomohl mi s anémií.

- Hovězí maso
Šťáva z granátového jablka, ne z pytle, ale čerstvá.
A železný doplněk, který vám byl předepsán.
Za týden můj hemoglobin vzrostl ze 73 na 118, ale stále pijím doplněk železa, pouze pro prevenci.

- V létě byl hemoglobin 80 (norma od 120). Viděl sorbifer. Pomohl.

- A černý kaviár, červený kurva, zkontroloval jsem, a jak ta dívka napsala výše, sorbifer.

- Pít železo a jíst jablka, pohanka, granátová jablka, játra, pít šťávu z granátového jablka. Obecně platí, že vše, co je železo, a další. Měl jsem velmi nízký hemoglobin, respektive anémie, lékaři byli obecně překvapeni, jak chodím, i když jsem se cítil docela veselý. Stručně řečeno, železo vám pomůže.

- Mám anémii. Tablety jsou dočasným opatřením. Tablety železa jsou velmi špatně absorbovány a výsledek je dočasný. Jakmile přestanu pít, hladina železa padá. Myslím, že musíte jít na hematologa a hledat příčinu nemoci, a ne na léčbu efektu.

- Fenule byly předepsány pro chudokrevnost, obsahuje železo a pro jeho absorpci - kyselinu askorbovou a multivitaminy, dobrý lék, hemoglobin se zvýšil!

- Potřebujete více železa. Proto jíst hematogen. Lékárny stojí za penny. No, vitamíny, předepsané lékařem, obsahující železo.
Stejně jako kyselina askorbová, kyanokobalamin, kyselina listová a pyridoxin. Zlepšují metabolismus a vstřebávání esenciálních prvků v důsledku nedostatku anémie.
Všechny tyto látky by měly být ve složení komplexních vitamínů, které jste pravděpodobně a lékař napsal. Přečtěte si pozorně popis složení v anotacích k vitamínům.

- FerrumLek a granátové jablko a šťáva z granátového jablka. Další játra v jakékoliv formě.

- Od dětství anémie. Viděl tablety Maltofer, a pak úplně skóre na této anémie.

- Měl jsem chudokrevnost, když jsem byl léčen na jinou nemoc, dostal jsem kapátko s krví, a obecně doporučují jíst hodně hovězí pohanky, jater a granátového jablka.

- Pijte se nic. Předepsán pouze lékařem.
Anémie je také odlišná.

- Záleží na tom, co způsobuje chudokrevnost. Během těhotenství byl nedostatek železa, hemoglobin se snížil. Viděl "Ferlatum" a "Totem", oba přípravky železa. Pouze jejich zuby zčernalé, musí být opilé slámou.
Pomohlo to. Po porodu neproběhla okamžitě žádná anémie.

- Kvalitní šťáva z granátového jablka a jaterních pokrmů, pokud je nízký hemoglobin.

- Podle hemogramu by měl lékař vypadat, možná nemáte vůbec dost B12.

- Záleží na tom, jaký druh anémie - nedostatek železa, nedostatek folikulu, nedostatek B12 - odlišná léčba.

- Takže terapeut není osud jít? Předejte test k analýze.

- Mimochodem, ano, také mě doporučili. Je to opravdu pomáhá v boji proti dietě chudokrevnosti vhodné.

- Měla jsem dost těžké stádium anémie, ale je to dědičné. Po několik měsíců se vše vrátilo do normálního stavu s dietou a léčbou gastritidy.

- Nic nedělám, rty jsou modré, ale je tam.

- Jděte k lékaři, a jen on udělá kompetentní léčbu, která je pro vás to pravé.

- Před osmi lety jsem šel do nemocnice s chudokrevností, byli naplněni spoustou drog a každý den byly vitamíny píchané a normální.
Jak je uvedeno výše, jezte více potravin obsahujících železo.

- Kyselina listová může být nutná, pokud máte anémii způsobenou nedostatkem, ale musíte se podívat na tento hemogram.

- Jednou jsme se hádali s jednou skupinou o hematogenu, argumentovala, že byl velmi užitečný, atd. Četli kompozici, nic než sušené kondenzované mléko je tam teď, užitečný hematogen zůstal v dětství našich rodičů.

- No tak, je tu jeden býk (kráva, žádný rozdíl), krev a cukr, všechno. Složení tohoto je. Bullova krev není v krátkém množství a stojí málo, nemá smysl, aby ji výrobci nahradili a leželi na obalu.

- Samozřejmě, že složení může záviset na společnosti, ale na tomto konkrétním balíčku bylo napsáno "celé kondenzované mléko", na překvapení nebylo žádné omezení.

- Možná se něco pokazilo? Hematogen je velmi podobný obyčejné karamelce, tam je dokonce přesně stejná kostka iris. Možná zmatený.
Lékárny jsou však plné skutečného hematogenu. Zkoušel jsem jeho tuny. Dokonce i když ji budete jíst, nepletete si chuť krve v ústech.

- Tardiferon byl předepsán a chuť železa v jeho ústech byla od něj, bueee. A také játra, pohanka, šťáva z granátového jablka, hematogen, jablka. Pokud je jídlo stále normální, pak jsou potíže s tardiferonem kompletní, ale neměla jsem těžkou anémii - nízký hemoglobin 90.

- Lékař by měl předepsat vhodné preparáty železa. Zeptejte se doporučit několik, protože vedlejší účinky jsou často. Od maltferu jsem byl strašně zvrácen, matka z sorbifer. Musel jsem změnit lék.

- Mám mírnou anémii, piju pilulky Sorbifer. Pomáhá to, stojí 499 rublů. Je třeba léčit po dlouhou dobu.

- Teď mám stejný názor, v dětství dávají chudokrevnost. Potřebujeme co nejvíce ovoce a hovězího masa. Zvyšte imunitu. Mám rád vitamíny supradin, piju už dlouho, ale pokud jde o ovoce, preferují se zde také červené hrozny, granátová jablka, jablka a zelenina.

- Moje matka má chudokrevnost, chci kousat křídou šílenství.

- Po nehodě a ztrátě krve jsem měl velmi nízký hemoglobin. Také rozhodl šťávu z granátového jablka, játra, všechno. Ve prospěch chudých. Šel jsem k hematologovi, zeptal se, co se snažíte zvýšit, řekl mi o šťávě z granátového jablka. Řekl, že jsme se chichotali a obchodovali s potravinami - až do doby, kdy jsou dveře zcela anemické. Zvedl jen lék. Viděl jsem ferum lek, okamžitě normalizoval krev. No, jíst granáty jen pro zábavu, pokud chcete.

- Červené vino, pokud je nízký hemoglobin.

- Jo, učitelé nám říkají totéž, s anémií, léky jsou nejlepší, jak kočka plakala v produktech tohoto železa.

- Můj hemoglobin 65 byl nízký, krev byla transfuzována. Injekce z tablet ferrummek, fenyuls viděl. Pohanka, játra, granátové jablko, šťáva z granátového jablka - to vše by mělo být přítomno ve stravě. Po celý svůj život trpím anémií, prochází to, pak se vrací, mám tuto souběžnou chorobu na vážnější, již zvyklé.

- Stručně řečeno, je to nejúčinnější způsob, jak jsem se snažil. Dětská výživa "Téma" (já jsem to snědl týden). Za týden bude velmi dobrý výsledek. Z vitamínů a železných preparátů mám bolesti žaludku a silnou nevolnost. I když vám vyhovují, pijte je také. Ale dětská výživa je věc pro chudokrevnost a nízký hemoglobin. Maso bramborová kaše, obiloviny, ovocné pyré. Myslel jsem, že je to nesmysl. Myslím, že, jak může ovlivnit pyré z potravin. Jedla, protože měla gastritidu, a maso bylo příliš líné, než aby vařilo, syrové ovoce nemohlo být snědeno. A teď, po týdnu, byl hemoglobin 140.

- Bože Kapátko, a dokonce i krev, zní hrozně.

- Také mám anémii. Žiji nějak. Nic nepomáhá.
Mám střední závažnost. Žádná příprava železa se nebere. Nevím proč. Ale v zásadě mi to nevadí žít, jen když vstanu, hlava se mi točí. A je těžké běžet rychle, není dostatek kyslíku. Od dětství, chci jíst mýdlo, pak jsem se začal učit v medu, uvědomil jsem si, že s chudokrevností z nedostatku železa je chuť zkreslená, než křída snědla víc. Stejně jako hodně.

- Žádné vitamíny nepomohly, hemoglobin byl nízký, přípravky železa byly vstřikovány do rolí - bolely a modřiny zmizely celé roky. Teď piju kurzy Maltofer sirupu.

- Železné preparáty jen k pití, to je vše. Žádné hromady vitamínů.

- Magne B 6 viděl s anémií.

- Tardiferon propyl a všechny. Teprve pak budeš černý.

- Celý život s anémií tak žije.

- Když jsem byl v nemocnici s ledvinami, měl jsem každý den anémii asi týden, byl jsem bodnut železem.

- Žádný černý kaviár pro chudokrevnost, ani o tom nepřemýšlejte, jen o fencích.

- Jen skóroval, nic nepomáhá - ani vitamíny, ani přípravky železa.

- 10 dní přivedl vitamin B12 k anémii.

- Sklenka suchého červeného vína každý den, pití, pokud nízký hemoglobin. Zkus to, nedělám si srandu.
Přípravky železa v tabletách jsou nesmyslné, absorbuje se o 20%, zbytek vede pouze k černým průjmům.
Pokuste se najít Floradix sirup, můj šéf vyléčil anémii (Floradix).

- Vypil jsem Fenulas. V průběhu kurzu se testy vrátily do normálu.

- Sorbifer durules, dobrý silný lék, lepší než kterýkoli jiný, který na začátku začíná.

- Jak se mi líbí, když se lidé přinášejí k vlastní léčbě, a pak obviňují lékaře negramotnosti.

- Trpěl jsem chudokrevností od narození, tělo se naučilo bojovat sám. Nic zásadně neviděl.

- Játra, hovězí maso, sorbifer durulez, řepa, luštěniny, pokud je nízký hemoglobin.

- Ranferon 6, sorbifer durules střídají, měsíc jeden, měsíc jiný. Pro jedno dvojmocné železo a pro ostatní trojmocné železo. Jeden je lépe vstřebáván, ale s častým užíváním se hromadí ve tkáních, kde by se neměl střídavě stříkat. Ale pokud potřebujete rychle zvýšit hladinu železa - pak sorbifer, ale pak se ujistěte, že jít na ranferon na měsíc.
Žádné ovoce, játra a maso vám nepomůže s chudokrevností. Obsahují mikroskopickou dávku, více než v jiných produktech. Aby bylo možné získat alespoň denní dávku, bude nutné jíst maso s kilogramy a nepotřebujete denní dávku, je třeba více zaplnit deficit.

- A nesnažil se chodit ven častěji, a ne do společenského. sítě sedět, mám také chudokrevnost 1 stupně v těhotenství, přijímám fenules, hemoglobin zvýšil.

- Možná vás překvapím, ale s tímto problémem jsem přišel k hematologovi. Někdy anémie není ze železa, ale z nedostatku vitamínů B také.

- Jdi na hematologa. Někdy je to hloupé od střevních problémů, vitamíny nejsou absorbovány. A někdy i od ostatních.


Co byste mohli říci o anémii?

Diskuse

Č. 59 Anémie

421 příspěvků

http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=30256
------------------------------------------------------------------------
Je důležité vědět, že latentní (latentní) nedostatek železa (LJ) je v populaci velmi rozšířený, když je počet hemoglobinu stále normální, ale transport a sklady železa jsou již vyčerpány. Rozsah se pohybuje od 19,5 do 30%. Kromě toho má 50 až 86% žen v různých populacích rizikové faktory anémie. Čtyřleté dynamické pozorování O.V. Sazonová (1991) ukázala, že přirozený vývoj deficitu železa u žen v produktivním věku je charakterizován výskytem zjevné a skryté anémie i mezi prakticky zdravými jedinci - v 6,3% a 25% případů a mezi osobami ohroženými IDS - ve 12,3% a 46,2% případů.

Současně se spontánní (bez vhodné terapie) úlevy LJD během dvou let vyskytuje pouze u 13,4% žen, v 60,0% případů přetrvává a v 26,6% se transformuje do manifestní formy deficitu železa - anémie.
.

Projevy nedostatku železa

Nedostatek železa, následný rozvoj tkáně a hypoglykémie vede k výrazným změnám trofických vlasů (ztenčování, zvýšená ztráta vlasů, časné šedivění). Současně s tím se objevují křehké nehty, jejich křížová rýhovanost, zubatá hrana nehtu, zakřivení nehtové ploténky, zploštění, konkávnost nehtů až po lžíci (koilony), často je pozorována močová inkontinence. U pacientů s nedostatkem železa dochází ke zkreslení chuti ve formě závislosti na syrovém masu, těstě, křídle, zubním prášku atd. Pacienti jsou přitahováni pachy plísní, benzínem, petrolejem, acetonem atd. Sideropenie vede k atrofii sliznice jazyka, úhlové stomatitidě, glositidě, zubnímu kazu.

Při studiu sliznice jícnu u těchto pacientů mohou být detekovány oblasti keratinizace, atrofické změny na sliznici a ve svalové membráně jícnu, což může projevit sideropenickou dysfagii (Plummerův symptom - Vinson).

Pacienti s IDD si navíc stěžují na slabost, únavu, chronickou únavu, únavu, snížený výkon, bolesti hlavy, závratě, blikání mušek před očima, hluk v hlavě, bledou kůži a sliznice. Závažnost a kombinace těchto projevů sideropenie závisí na závažnosti a délce trvání nedostatku železa. V LAD jsou tyto symptomy pozorovány v 70-80% případů a v IDA - ve 100% a jsou způsobeny poklesem enzymů závislých na železa a železa obsahujících železo a vývojem intracelulární hypoxie.

U pacientů s IDA se vyskytují různé poruchy kardiovaskulárního systému ve formě autonomní dysfunkce, myokardiální dystrofie, včetně těch s nekoronarogenní ischemií, kardiomyopatie s cirkulační dysfunkcí různého stupně, od nervového systému - vegetovaskulární, vestibulární poruchy; na části zažívacího systému - povrchní a atrofická gastropatie.
__________________
S pozdravem
Vadim Valerievich.
http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=30256

Jedinou indikací léčby železa je anémie z nedostatku železa, potvrzená objektivními údaji -
snížené sérové ​​železo
feritinu a. t
transferrin v krvi a. t
případně hemoglobin
-------------------------------------------------------------
Železo Jak nedostatek, tak přebytek železa v nervové tkáni vede k eskalaci prooxidačních procesů. Významně snížené hladiny železa (odpovídající anémii nedostatku železa) a jeho zvýšené hladiny jsou prediktory zvýšených SRO procesů v mozku. Nedostatek hlubokého železa způsobuje zhoršenou produkci neurotransmiterů (serotonin, dopamin, norepinefrin), myelin, vede k rozvoji energetické krize a může být kombinován se zvýšeným rizikem mrtvice. S alkoholismem se zvyšuje neurotoxicita železa.

Pod vlivem neuraminidázy jsou glykanové řetězce odděleny a transferin (TF) je přeměněn na tau protein, jehož hladina se zvyšuje s mrtvicí a během léčby klesá. Volné ionty Fe2 + způsobují aktivaci oxidace CPO a neuromelaninu v černé hmotě mozku

TF a feritin se podílejí na uvolňování Al3 + a Fe3 +, spouštění FRO, zesítění p-amyloidových prekurzorových molekul, což způsobuje tvorbu post-mrtvých senilních plaků, zvýšení hladiny železa a manganu v subkortikálních jádrech.

Kromě toho proces využití intracelulárního železa závisí na aktivitě mitochondriálních cytochromů, aconitázy a erythroidní β-aminolevulinátové syntetázy (σ-ALS).

Obecně, nerovnováha železa v těle přispívá ke společné zvýšené akumulaci toxických kovů v centrální nervové soustavě (Mn, Cu, Co, Cd, Al, Sc, atd.).
Neúplná saturace Fe3 + TF nebo jeho snížená afinita k Fe3 + predisponuje k vazbě jiných kovů a jejich transportu přes BBB, což může být spojeno nejen s patogenezí Alzheimerovy choroby, ale také s neurodegenerací po mozkové příhodě a alkoholickou demencí.


Následující Článek
Mužská chlupatost: odstraňuje vlasy na hrudi?